top of page
_MG_6361.jpg

Acerca de

Krasny Oktjabr

 
  • Facebook
  • Instagram

Krasny Oktjabr is een re-enactmentgroep met als voornaamste doel het uitbeelden van soldaten van het Rode Leger zoals zij vochten in de Grote Vaderlandse Oorlog (de Tweede Wereldoorlog) vanaf 1943. Ons doel is het publiek meer te leren over de strijd die Sovjetsoldaten leverden aan het Oostfront, een deel van de geschiedenis dat helaas nogal onbekend en ondergewaardeerd is. 

  

 

 

 

Sinds het begin in 2008 heeft de groep een enorme progressie gemaakt, zowel in de kwaliteit van de uitbeelding als kennis. Onze hoofduitbeelding is een infanterie-eenheid van het Rode Leger. Wij proberen deze zo authentiek mogelijk uit te beelden door het bestuderen en gebruiken van exercities en tactieken uit de Tweede Wereldoorlog. Maar omdat het dagelijks leven van een Sovjet-soldaat uit meer bestond dan deelnemen aan gevechten, besteden wij ook aandacht aan het laten zien van authentieke vormen van ontspanning, voedselbereiding, medische verzorging en communicatie. De groep is hierdoor gericht op een breed spectrum aan onderwerpen gerelateerd aan het Oostfront. 

 

 

 

 

Krasny Oktjabr werkt vaak samen met andere re-enactment groepen, zowel in binnen- als buitenland. We nemen deel aan verschillende (inter-)nationale projecten en zijn aanwezig op evenementen door heel Europa. Wij streven er naar zoveel mogelijk samen te werken met andere Rode Leger re-enactmentgroepen, zodat we een zo groot mogelijke eenheid kunnen laten zien tijdens evenementen.

Wij willen benadrukken dat onze activiteiten geen enkele connectie hebben met moderne (geo-)politieke gebeurtenissen. Onze insteek in de hobby is juist gericht op het beklemtonen van de waanzin en gruwel van oorlog. 

Kijk voor meer informatie op de website van Krasny Oktjabr. 

Interesse? Laat het ons weten!

Bedankt voor je bericht!
bottom of page